华枫网--ChinaSmile::服务加拿大华人的综合性网站 :: 中国健康平均寿命首次超越美国

This website is accessible to all versions of every browser. However, you are seeing this message because your browser does not support basic Web standards, and does not properly display the site's design details. Please consider upgrading to a more modern browser. (Learn More).

你的位置: 首页 > 生活

中国健康平均寿命首次超越美国
路透报导,根据世界卫生组织(WHO)2016年资料,中国的健康平均馀命首次超越美国,中国新生儿的平均馀命为68.7岁,相对于美国的68.5岁。

Posted Wednesday, May 30, 2018

e-mail E-mail this page   print Printer-friendly page

美国新生儿的平均寿命仍较美国为长,美国78.5岁,中国76.4岁,不过,美国人寿命中的最后10年预期并不健康。

世卫组织女发言人克莱门特─亨特说:「中国、日本,韩国和其他一些亚洲高收入国家失去的健康年,比高收入的西方国家来得少。」