This website is accessible to all versions of every browser. However, you are seeing this message because your browser does not support basic Web standards, and does not properly display the site's design details. Please consider upgrading to a more modern browser. (Learn More).

你的位置: 首页 > 生活 > 健康

平均寿命84岁 日蝉联最长寿国
据日本「共同社」报导,世界卫生组织(WHO)今天公布2014年版世界卫生统计指出,2012年男女合计的日本平均寿命为84岁,继2011年,蝉联「最长寿国」宝座。

Posted Thursday, May 15, 2014

e-mail E-mail this page   print Printer-friendly page

WHO的统计显示,日本女性平均寿命87岁,居世界首位。男性平均寿命80岁,居世界第8。男性平均寿命第1名是冰岛的81岁。

世界各国人民的平均寿命为70岁,女性为73岁、男性为68岁。

男女合计平均寿命最低的是西非的狮子山共和国,为46岁。非洲的赖索托为50岁。安哥拉、中非共和国、查德各为51岁,撒哈拉沙漠以南的非洲国家平均寿命偏低。

WHO指出,过去20年来,低所得国家的平均寿命虽大幅增长,但相较于高所得国家,差距仍大。

(来源:世界日报)