华枫网--ChinaSmile::服务加拿大华人的综合性网站 :: 中国外汇降1兆 大扫钱庄

This website is accessible to all versions of every browser. However, you are seeing this message because your browser does not support basic Web standards, and does not properly display the site's design details. Please consider upgrading to a more modern browser. (Learn More).

华枫首页 | 华枫论坛 | 分类广告 | 华枫黄页 | 华枫服务
你的位置: 首页 > 社会 > 新闻

中国外汇降1兆 大扫钱庄
美联社报导,中国公安部27日发布声明指出,为了遏止资金外流,当局积极扫荡地下钱庄,已经逮捕了800多人。

Posted Monday, February 27, 2017

e-mail E-mail this page   print Printer-friendly page

根据公安部的资料,去年一共破获380多家地下钱庄,涉桉金额超过人民币9千亿元(相当于1300亿美元),同时逮捕800多人。

过去6个月来,中国的外汇存底持续下滑,中国人民银行每个月估计挹注400到600亿美元,以支撑人民币汇率。

大陆外汇存底1月降到6年来低点的2兆9900亿美元,儘管如此,仍然名列世界第一。

2014年6月,大陆外汇存底的高点是3兆9900亿美元,目前已经减少了将近1兆(9920亿)美元,为2兆9900亿美元。

(来源:世界日报)