华枫网--ChinaSmile::服务加拿大华人的综合性网站 :: 逾百万加国年轻人 遭网路霸凌

This website is accessible to all versions of every browser. However, you are seeing this message because your browser does not support basic Web standards, and does not properly display the site's design details. Please consider upgrading to a more modern browser. (Learn More).

华枫首页 | 华枫论坛 | 分类广告 | 华枫黄页 | 华枫服务
你的位置: 首页 > 社会 > 新闻

逾百万加国年轻人 遭网路霸凌
加拿大统计局公布的一份报告说,在15岁到29岁这个年龄段,每五人就有一个曾受到或正在受到网路霸凌和网路骚扰。这使加拿大少年和青年中的受害者达到110万人之多。

Posted Wednesday, December 21, 2016

e-mail E-mail this page   print Printer-friendly page

他们中大约有三分之一是网路霸凌受害者,三分之一是网路骚扰受害者,另外三分之一的人网路霸凌和网路骚扰都遭遇过。

加拿大国际广播电台报导,报告说,15岁到29岁是一个最容易受到网路霸凌的年龄段。受害者的心理和精神健康更容易受到损害,对周围的人的信任度降低。但是精神疾病和信任问题也可能不是网上受害的直接后果。

和网路霸凌的受害者相比,网路骚扰的受害者更容易採取保护自己的措施。

2012年,BC省少女阿曼达‧托德因不堪网路骚扰而自杀,年仅15岁。(吴薇)