华枫网--ChinaSmile::服务加拿大华人的综合性网站 :: 川普想办法惩罚汇率操纵国

This website is accessible to all versions of every browser. However, you are seeing this message because your browser does not support basic Web standards, and does not properly display the site's design details. Please consider upgrading to a more modern browser. (Learn More).

华枫首页 | 华枫论坛 | 分类广告 | 华枫黄页 | 华枫服务
你的位置: 首页 > 社会 > 新闻

川普想办法惩罚汇率操纵国
CNBC报导,美国总统川普正评估如何运用职权范围内的新方法,惩罚操纵汇率的贸易伙伴国,以兑现他的竞选承诺。

Posted Thursday, March 30, 2017

e-mail E-mail this page   print Printer-friendly page

川普曾承诺给中国贴上操纵汇率的标籤,但众多分析师质疑川普政府会走到这一步。

于是,川普的经济团队正评估其他策略,召集财政部、商务部、国家经济会议、国家贸易委员会和美国贸易代表署的官员脑力激盪。

知情人士说,川普政府脑筋动到「贸易便捷化暨执行法」上,该法在前总统欧巴马卸任前几个月颁布实施,该法详述贬抑币值且经常帐顺差庞大的国家可能面临几种后果,也授权美国总统拦阻未来跟这些国家签署联邦政府合约,并对寻求在这些国家投资的企业切断政府融资管道。

(来源:经济日报 )