华枫网--ChinaSmile::服务加拿大华人的综合性网站 :: 传中国加强警戒中朝边界

This website is accessible to all versions of every browser. However, you are seeing this message because your browser does not support basic Web standards, and does not properly display the site's design details. Please consider upgrading to a more modern browser. (Learn More).

华枫首页 | 华枫论坛 | 分类广告 | 华枫黄页 | 华枫服务
你的位置: 首页 > 社会 > 新闻

传中国加强警戒中朝边界
读卖新闻报导,外传北韩可能会配合25日的人民军建军纪念日,强行发射弹道飞弹或进行第6次核试之际,中国军方为因应朝鲜半岛局势可能生变,似乎正升高中朝边界的警戒层级。

Posted Monday, April 24, 2017

e-mail E-mail this page   print Printer-friendly page

读卖今天发自北京的报导说,根据中国军方等不同相关消息人士,中国军队于4月中旬起进入2级战备态势,此警戒层级仅次于临战态势。此外,也有北京当局对中朝国境地带部署10万兵力的情报。

报导说,根据中国国防部2013年发表的白皮书,2级战备态势是3阶段战备态势中的第2高层级。于判断对本国的直接军事威胁达到一定程度之际,着手武器和装备等准备、官兵禁止外出以及强化值勤态势等。