华枫网--ChinaSmile::服务加拿大华人的综合性网站 :: 沙尘袭北京

This website is accessible to all versions of every browser. However, you are seeing this message because your browser does not support basic Web standards, and does not properly display the site's design details. Please consider upgrading to a more modern browser. (Learn More).

华枫首页 | 华枫论坛 | 分类广告 | 华枫黄页 | 华枫服务
你的位置: 首页 > 社会 > 新闻

沙尘袭北京
北京4日沙尘过境,外国媒体叹为观止,竞相报导,美联社、路透与盖蒂影像,都发了多幅照片。

Posted Thursday, May 4, 2017

e-mail E-mail this page   print Printer-friendly page

中国网友在网路上大吐苦水。一名网友说,沙尘又来了,「我感觉距离更接近肺癌了」。另一名网友说,早已习惯了这些,「应该换一换新口味了,如果可以在雾霾与沙尘中做一个选择的话,我选生活在前者中」。

4日的北京天空一片昏黄,有的北京地区的「空气污染指数(micrograms per cubic meter,PM)」一度达到630,后来下降了一些。有华人网友更夸张的说,「PM突2000」,属极度严重污染,到天安门游览的观光客都戴上口罩。

联合国卫生组织建议的「PM」上限,是10。

人民日报说,这场沙尘暴将持续24小时,可望在周五(5日)纾解。

(来源:世界日报)