华枫网--ChinaSmile::服务加拿大华人的综合性网站 :: 9家陆企 在纽约告郭文贵

This website is accessible to all versions of every browser. However, you are seeing this message because your browser does not support basic Web standards, and does not properly display the site's design details. Please consider upgrading to a more modern browser. (Learn More).

华枫首页 | 华枫论坛 | 分类广告 | 华枫黄页 | 华枫服务
你的位置: 首页 > 社会 > 新闻

9家陆企 在纽约告郭文贵
逃亡美国的中国大陆富豪郭文贵在大爆中共高官内幕后,9家陆企在美东时间9日委託律师,向郭文贵和他实际控制的北京盘古氏投资有限公司、北京政泉控股有限公司等提出诉讼。

Posted Monday, June 12, 2017

e-mail E-mail this page   print Printer-friendly page

海外华文媒体明镜网报导,诉状中列举17项指控郭文贵涉嫌非法转移资产、非法不当获利及欠债等,索偿总金额逾人民币2.7亿元(约美金3970万元)。

北京时间9日,辽宁才开庭审理郭文贵拥有的北京盘古氏投资有限公司涉嫌商业诈骗桉。桉中3名被告皆为盘古前高层主管,3人均认罪并声称受郭文贵指使。

美国纽约市规模最大之一的华资律所董克文律师事务所受北京五辰律师事务所委託,代表中国大陆原告-9家建筑施工装修行业公司,于美东时间9日正式在纽约州高等法院提起诉讼。

这9家陆企为:北京城建五建设集团有限公司、江苏建工集团有限公司北京分公司、北京福乐弘玛建筑装饰工程有限公司、北京中仙伟业不锈钢装饰中心、北京碧海格林园林绿化有限公司、石家庄振远建筑安装工程有限公司北京第一分公司、红旗渠建设集团有限公司、南通四建集团有限公司、河北粤华装饰工程有限公司。

(来源:世界日报)